Tisztújítás a megújult MTSZ-ben

Továbbra is Dobson Tibor a szövetség elnöke, és megválasztották a bizottságok vezetőit.

A Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) küldöttgyűlése egyhangúlag Dobson Tibor tű. dandártábornokot választotta elnöknek. Noha Dobson Tibor mandátuma még nem járt le, a szervezet tisztújítást tartott, mert a tavaly elfogadott, azóta a bíróság által jóváhagyott új Alapszabály alapvető változásokat eredményezett az MTSZ felépítésében.

A megújult, magát az 1870-ben alakult Magyar Országos Tűzoltószövetség jogutódjának tartó szervezet három tagozatra épül: létesítményi tűzoltósági, önkormányzati tűzoltósági és önkéntes tűzoltó egyesületi tagozat. Az elsőt a Létesítményi Tűzoltóságok Szövetsége, a másodikat az Önkormányzati Tűzoltóságok Országos Szövetsége, a harmadikat a fővárosi és megyei tűzoltószövetségek alkotják.

A Felügyelő Bizottság elnökének mandátuma jelenleg is érvényes, de az ő esetében is tisztújítás történt. A küldöttek egyhangúlag továbbra is Miakich Gábornak szavaztak bizalmat öt évre.

Magyar Tűzoltó Szövetség tisztújító küldöttgyűlése Budapesten
Magyar Tűzoltó Szövetség tisztújító küldöttgyűlése Budapesten + 38

A február 21-i küldöttgyűlés hat szakmai bizottságot hozott létre. A tagozatok egybehangzó jelölése alapján a küldöttek a Hagyományőrző Bizottság elnökének Béres Ferencet, a Kárpát-medencei Tűzoltó Együttműködési Bizottság elnökének Sisák Imrét, az Ifjúsági Bizottság elnökének Molnár Attilát, a Képzési Bizottság elnökének Mórocza Árpádot, a Tűzoltóverseny Bizottság elnökének Horváth Gábort, a Nemzetközi Bizottság elnökének Bleszity Jánost választották.

A budapesti küldöttgyűlésen egyúttal bejelentették, az elnökség két eseti bizottságot hozott létre, a Jogi Bizottság elnökének Hegedűs Györgyöt, a Kommunikációs Bizottság elnökének Heizler Györgyöt választották.

Rovat
Témakör