Indul a Vizoviczki-per

Zárt ajtók mögött tárgyalják az egykori fővárosi tűzoltót is érintő vesztegetési ügyet.

A Debreceni Törvényszék egyik katonai bírája a Fővárosi Törvényszékre kirendelve tárgyalja Vizoviczki László vesztegetési ügyét. A 22 vádlott között van rendőr, tűzoltó és pénzügyőr is, ezért katonai tanács jár el.

A Debreceni Törvényszék tájékoztatása szerint az eljárásra a legszigorúbb minősítés vonatkozik, ezért zárt ajtók mögött folynak majd a tárgyalások. Miután a 90 oldalas vádirat is tele van titkosított adatokkal, maga a vád sem publikus, és a vádirat-ismertetés sem nyilvános. Az ügy iratai 70-80 ezer oldalt tesznek ki.

Ahogy a Lánglovagok.hu tűzoltóportál korábban megírta, az ügyben érintett tűzoltó a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltségén teljesített szolgálatot. A vádirat szerint ő a hatósági ellenőrzés időpontjáról tájékoztatta Vizoviczki László érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeket, így lehetőséget teremtett arra, hogy ott a hatósági ellenőrzésre felkészüljenek. Az egykori tűzoltó a cselekmény elkövetését tagadta.

A tűzoltóportál információi szerint az érintett – egykori – tűzoltó nem más, mint F. András, akire egy másik ügyben hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt első fokon letöltendő börtönbüntetést szabott ki a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa.

A Vizoviczki-per első tárgyalását január 14-én Debrecenben tartják.

Rovat
Témakör