Az Év Tűzoltó Szóvivője 2014-ben

Fejér megyéből Farkas-Bozsik Gábor tű. százados érdemelte ki elsőként a Lánglovagok Egyesület által alapított díjat.

A katasztrófavédelemnél dolgozó szóvivők munkájának elismerésére alapított díjat a Lánglovagok Egyesület. Az elmúlt esztendőben nyújtott teljesítménye alapján az elismerést elsőként Farkas-Bozsik Gábor tű. százados, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa érdemelte ki.

A Lánglovagok Egyesület a média munkatársai között országos felmérést végzett. Ennek figyelembevételével Farkas-Bozsik Gábort mind szakmailag, mind emberileg alkalmasnak találták Az Év Tűzoltó Szóvivője 2014. elnevezésű díjra. Pekarek János, a Dunaújvárosi Hírlap újságírója például így fogalmazott róla: „Jól érzi, mire van szüksége az újságoknak, újságíróknak, és ezt a szakmaiság határain belül teljesíti is”.

A veszélyhelyzeti kommunikáció rendkívüli felelősséggel jár, és szoros együttműködést követel meg a médiával. Kis-Guczi Péter, a Lánglovagok Egyesület elnöke úgy látja, Farkas-Bozsik Gábor a szóvivői munkájánál mindezt rendkívüli módon szem előtt tartotta, nem csupán egy íróasztal mögül a kötelező minimumot adta.

A díjazott aktivitása a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon is érzékelhető volt, Budapest és Pest megye után a legtöbb fotósorozat Fejér megyei eseményről jelent meg, viszont az összes szóvivő közül ő volt az, aki káresetekről, gyakorlatokról, egyéb rendezvényekről a legtöbb fényképet készítette, ezzel is hozzájárulva a tűzoltók munkájának, illetve adott helyzetek valós veszélyeinek hiteles bemutatásához. Mindezt úgy, hogy 2014-ben az átmenetileg megüresedett szóvivői helyet tűzoltósági felügyelőként kapcsolt munkakörben töltötte be.

Egyesület a kommunikáció segítéséért

A Lánglovagok Egyesületet 2006-ban a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, a polgári védelem tevékenységének hiteles bemutatása érdekében, valamint tűz- és baleset-megelőzési célból alapították. A közhasznú szervezet tagjai segítik a tűzoltóságok, egyéb rendvédelmi és készenléti szervezetek, valamint a tűzoltással, műszaki és életmentéssel, tűzmegelőzéssel, baleset-megelőzéssel, ugyanakkor a közrend, közbiztonság védelmével, bűnmegelőzéssel foglalkozó civil szervezetek kommunikációját, sajtómegjelenését.

A Lánglovagok Egyesület kiadásában jelent meg 2013-ban a nemzetközi viszonylatban is egyedülállónak mondható Tűzoltószóvivők kézikönyve.

Rovat
Témakör