Elismerés a Lánglovagok.hu főszerkesztőjének

A tűzvédelem érdekében végzett tevékenységéért, Szent Flórián napja alkalmából a fővárosi tűzoltóparancsnok elismerésben részesítette Kis-Guczi Pétert, a Lánglovagok.hu tűzoltóportál főszerkesztőjét. A díszbaltát és a vele járó oklevelet Bende Péter tű. vezérőrnagy a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság május 3-án tartott ünnepségén adta át.

Kis-Guczi Péter hat éve dolgozik újságíróként és fotóriporterként, munkája során mindig kiemelkedő figyelmet fordított a tűzoltóságra, a tűzoltók munkájának bemutatására. Öt évvel ezelőtt részt vett a Lánglovagok.hu alapításában, azóta áldozza szabadidejének nagy részét a portál tartalmának napi frissítésére. Ugyanakkor több napilapban, internetes újságban, szakmai folyóiratban, kiadványban jelennek meg a cikkei, képei tűzesetekről, balesetekről.

Bende Péter az ünnepségen számos tűzoltónak nyújtott át elismerést, többen soron kívüli előléptetésben részesülhettek. A parancsnok ünnepi beszédében elmondta: „kevés olyan hivatás, szakma van, amelynek művelőit, legyenek hivatásosak, vagy önkéntesek, olyan szoros, szálak fűzzék össze, mint a tűzoltókat. Minket a hivatás szeretete, a szakma történelmi múltja, a nemzedékről, nemzedékre átörökített és közös erővel folyamatosan fejlesztett szakmai ismeretek, az országokon átívelő barátságok kovácsolnak egy közösséggé.”

Rovat
Témakör