Karácsonyi Lánglovagok-köszöntő

Karácsony közeledtével, ünnepi gondolataim megfogalmazása közepette eszembe jutott a kulcsszó: tűz és TŰZ.

Mi más köré is összpontosulhatnának egy tűzoltó gondolatai az év végi ünnepek közeledtével, hiszen a szeretet ünnepén a túlcsorduló szép érzelmek mellet nem mindig sikerül a saját és családunk biztonságára is maradéktalanul odafigyelni.

Ilyenkor tehát még inkább nem kívánjuk ezt a fajta kártékony tüzet, és mi tűzoltók terjesztjük is úton – útfélen, a médiában, akár „tüzes” webportálokon a megelőzés lehetőségeit, ahogyan az a Lánglovagok oldalain is megtalálható. A már szinte unalomig hajtogatott, és közhelyeknek tűnő tanácsok mit sem veszítenek aktualitásukból

Az elemi tűz mellet van egy másik fajta TŰZ is. Igen csupa nagybetűvel. A minap egy kisbetűs nagy tűznél voltam, ahol összesereglett sok-sok tűzoltó, idősebbek és fiatalok egyaránt. A Duna partján égett a tető szépen, ahogy ilyenkor az szokott. Ott (is) láttam a sok tűzoltó szemében a TÜZ-et. Az ember szeme mosolyként tükrözi vissza a szívekben lobogó lángot. A TŰZ is egy éltető elem. Azonban egyre inkább azt lehet látni, tapasztalni, hogy bizonyos erők eme láng kioltására törekednek. Egy általam oly nagyra becsült tűzoltó bajtársam szavait idézve: „minden körülmények között meg kell próbálni megőrizni a lángot szívünkben.” A hit és a szeretet lángját.

A Lánglovagok nevében kívánok minden kedves olvasónak békés, boldog karácsonyt.

Rovat
Témakör