Tűzvédelmi szakvizsga beépített hő- és füstelvezető rendszerek telepítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők részére

Tűzvédelmi szakvizsga beépített hő- és füstelvezető rendszerek telepítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők részére

A 45/2011. (XII. 7.) BM rendelet szerint a hő- és füstelvezető rendszerek telepítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzőknek (13. foglalkozási ág), valamint a munkájukat közvetlenül irányítóknak tűzvédelmi szakvizsgával kell rendelkezniük. A tűzvédelmi szakvizsga öt évig érvényes.

A tanfolyam résztvevői az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság törzsanyaga alapján kidolgozott oktatási segédanyagot kapják meg. Ennek segítségével a tevékenység végzésével kapcsolatos tűzvédelmi szabályok megismerésére nyílik lehetőség.

A tűzvédelmi szakvizsgára készülők a tűzvédelmi törvény, a tűzvédelmi bírságról szóló kormányrendelet, az Országos Tűvédelmi Szabályzat és a témában kiadott Tűzvédelmi Műszaki Irányelv vonatkozó részeit áttekinthetik, a hő- és füst elleni védelemmel kapcsolatos ismereteket megszerezhetik. A segédanyag tartalmazza mindazon tűzvédelmi tudnivalókat, melyek a beépített hő- és füstelvezető rendszerek telepítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzőknek a szakszerű munkavégzéshez tudniuk kell.

A helyszíni konzultáción az előadó tűzvédelmi szakemberek részletesen ismertetik a tevékenységgel kapcsolatos tűzvédelmi szabályokat, felhívják a figyelmet a felülvizsgálatok, karbantartások során elkövetett gyakori hibákra, bemutatják a helyes dokumentálás módját. Egyúttal praktikus tanácsokkal szolgálnak, és természetesen a felmerült kérdéseket is megválaszolják.

Az oktatásszervező célja, hogy a tűzvédelmi szakvizsga ne csupán egy jogszabályi kötelezettség kényszerű teljesítése, egy puszta papír legyen, hanem olyan tudás megszerzése, amely érdemi segítséget nyújt a biztonságos munkavégzéshez.

Helyszín: Budapest, Lurdy Ház (IX. kerület, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
Konzultáció és vizsga időpontja: 2024. május 23. (csütörtök)

Oktatásszervező: Magyar Tűzvédelem Bt.
Nyilvántartási száma: SZ156/1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16/01/2020.

Képzés és a vizsga díja: 30 000 Ft / fő

Amennyiben a díj rendezése a vizsga időpontjáig megtörténik, úgy az érintett a bizonyítványát a helyszínen megkapja.

A vizsgázóknak ingyenes parkolásra van lehetősége.

Jelentkezés módja:

Töltse ki és küldje el az elektronikus jelentkezési űrlapot.

A résztvevőknek opcionálisan lehetőségük van az 1-es, 8-as és a 15-ös foglalkozási ágra is letenni a tűzvédelmi szakvizsgát.

További információ a szakvizsga@langlovagok.hu e-mail címen vagy a +36 20 570-6700 telefonszámon kérhető.

Rovat
Témakör