Ne higgyünk az uszító, rágalmazó hangoknak!

Sikerült még a köztévé híradósát is túlteljesítenie egy katasztrófavédőnek.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság zászlósát nagy valószínűséggel példaként állítja majd Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgató a katasztrófavédelemi szervek teljes személyi állománya elé, olyan szervilisen köszöntötte a Facebookon az általa alapított Katasztrófavédelem csoportban az ezredik tagot.:

Nagy tisztelettel köszöntöm a csoport 1000. tagját, […]-t ! Büszke vagyok arra, hogy a semmiből összehoztunk egy 1000 fős csapatot, akik valamilyen formában kötődnek a Katasztrófavédelemhez. Legyen szó akár a Katasztrófavédelem hivatásos állományáról, akár Önkormányzati tűzoltókról, Önkéntes Tűzoltó Egyesületek tűzoltóiról, mentőcsoportok tagjairól, vagy érdeklődő civilekről!

Mint tudjuk, a Katasztrófavédelem egy országos hatáskörű rendvédelmi szerv, melynek alapvető feladata a katasztrófák hatósági megelőzése; a bekövetkező polgári veszélyhelyzetben a mentés végrehajtása; a védekezés megszervezése és irányítása; a káros következmények felszámolása; a helyreállítás-újjáépítés megvalósítása!

A Katasztrófavédelem nemzeti ügy, melyben valamilyen formában minden magyar állampolgárnak részt kell vállalnia! Közös érdekünk a katasztrófák, veszélyhelyzetek megelőzése és esetleges felszámolása!

Egyre nagyobb számban jönnek létre önkéntes egyesületek, csoportok ennek jegyében.

Az összefogás vihet előre minket szervezeten belül és kívül egyaránt! Amikor a hivatásos együtt dolgozik az önkéntessel, öregebb a fiatallal, baranyai a somogyival, tiszt a tiszthelyettessel!

Munkám során és szabadidőmben is egyaránt fontosnak tartom az egységességet építeni, a Katasztrófavédelem hírnevét öregbíteni! Szükségesnek tartom a széthúzás elleni küzdelmet, megértetni az emberekkel, hogy közös célért harcolunk! Nem egymás, hanem a katasztrófák ellenségei vagyunk! Parancsokat, utasításokat betartunk és betartatunk! Az állampolgárok védelmét szavatoljuk, akár életünk kockáztatásával is!

A Katasztrófavédelem gépezetében mindenki egy láncszem! Ezek a kis láncszemek ha megfelelően illeszkednek a gépezethez (rendszerhez), akkor tudnak csak hatékonyan és olajozottan működni. Az állománynak rendszerben szükséges gondolkodni! Ez visz minket és a szervezetet előre, melynek tagjai vagyunk!

Igazán hatékony és sikeres munka csak akkor születhet, ha tiszteljük feljebbvalóinkat, alárendeltjeinket és a szervezetet!

Ne higgyünk az uszító, rágalmazó hangoknak, a lejárató internetes portáloknak, melyek gyakran gyűlölt ellenségként tekintenek a Katasztrófavédelemre, valamilyen személyes sérelem miatt.

Ne feledjük: Közös célért harcolunk. Munkákat jellemezze a kitartás, precizitás és lojalitás!

Uszítás mesterfokon

A köszöntőben megfogalmazott közhelyekre akár még egyetértően tapsolhatnánk is, de a végén kiderül, az egész írás nem más, mint uszítás. A 30 éves zászlós a „lejárató internetes portálokra” való hivatkozással még Németh Balázst, a köztévé híradósát is túlteljesítette. Mindezt természetesen Baranya megyében, ahol az igazgató képes fegyelmi eljárást indítani egy ellenőrzésen fel nem vett mászóövért, illetve az ellenőrzést végző tiszt – a vonulós tűzoltók állítása szerint – a segítő szándék helyett a minden áron hiba találás feladatát annyira komolyan veszi, hogy ezt is képes kijelenteni: „Mindegy, hogy ti mit mondtok, úgyis nekünk hisznek!”

A Katasztrófavédelem csoport a Facebookon a névjegye szerint „azért jött létre, hogy Magyarországon a katasztrófavédelemnél dolgozó kollégákat és a katasztrófavédelem iránt érdeklődőket egy csoportba tömörítse. Bárki megoszthat a csoportban érdekes híreket, kérdéseket vagy történeteket.” 

A névjegyben arra is felhívja az alapító a figyelmet, hogy a katasztrófavédelmet sértő, lejárató, rossz színben feltüntető hozzászólásokat, cikkeket törlik. „USZÍTÁSNAK, LÁZÍTÁSNAK NINCS ITT HELYE!” – írja csupa nagybetűvel.

Az eddigi tapasztalat szerint a szigorú moderáció meg is valósul, pillanatokon belül a csoporton kívül találja magát, aki a valós tényekre rávilágít, akár a saját tapasztalatából, akár a Lánglovagok.hu cikkeinek linkelésével.

Rovat
Témakör