Állami támogatás szabványelőfizetésre

Állami támogatás szabványelőfizetésre

A Magyar Szabványügyi Testület online szolgáltatását 51 ezer forint támogatással lehet igénybe venni.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) december 30-ig minden új, valamint december 4-től 30-ig lejáró és meghosszabbított Online Szabványkönyvtár előfizetést 51 ezer forinttal támogat.

A Lánglovagok.hu érdeklődésére az ITM közölte: a szabványok kedvezményes hozzáférésének lehetőségével, a szabványkönyvtár előfizetés támogatásával a kormány az érintett ipari szereplők (különösen az építőipari vállalkozások, tervezőirodák) műszaki felkészültségét, költségeinek csökkentését támogatja, ezzel segítve versenyképességük növelését.

Elengedhetetlen a tűzvédelemben

A tűzvédelemben azért is bírnak különleges fontossággal a szabványok, mert a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény szerint az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban meghatározott biztonsági szint elérhető a tűzvédelmet érintő nemzeti szabvány betartásával.

A szabványok viszont csak pénzért érhetők el. Lehetőség van egyesével megvásárolni őket, vagy az összes érvényben lévő és jelentős mennyiségű visszavont nemzeti szabványhoz online olvasási hozzáférést kapni évi nettó 85 ezer forintért (bruttó 107 950 Ft).

Jövőre is támogatnak

Az ITM tájékoztatása szerint a szabványkönyvtár kedvezményes előfizetésére 2020-ban is lesz lehetőség.

A kedvezményes előfizetés további feltételei az MSZT honlapján találhatók.

Rovat
Témakör