Lázat mérnek a tűzoltóknál

Lázat mérnek a tűzoltóknál

A koronavírus miatt eljárásrendet dolgoztak ki a katasztrófavédelemnél.

A koronavírus-járvánnyal összefüggő feladatok végrehajtására az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője 2020. március 12. keltezéssel adott ki intézkedési tervet 35000-1/439/2020. iktatószámon – közölte a Lánglovagok.hu érdeklődésére az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kommunikációs Szolgálata.

Az OKF tájékoztatás szerint az intézkedési terv „nem nyilvános” kezelési jelzéssel ellátott, az így védett tartalomra tekintettel megismerése korlátozott – értelemszerűen az érintettek, például a készenléti szolgálatot adó állomány előtt megismerhető.

Az intézkedési terv az ország minden katasztrófavédelmi igazgatóságára egységesen határoz meg konkrét feladatokat. Ilyen például az állomány védőeszközökkel történő ellátása, tájékoztatása, figyelemfelhívás a fertőzés elkerülésének lehetőségeire, a káreseti eljárásrend, a laktanyák gyakoribb időközönként történő fertőtlenítése.

Lázmérő és ködgép

A Lánglovagok.hu információ szerint az intézkedés részeként érintés nélküli lázmérővel látták el a tűzoltólaktanyákat, amivel a szolgálatba lévő tűzoltók testhőmérsékletét megmérik. Mini ködgépeket is vásároltak, és a hozzá adott vegyszerrel naponta többször fertőtlenítést végeznek a tűzoltók.

Rovat
Témakör