Módosíthatók a pályázatok megvalósítási határideje

Módosíthatók a pályázatok megvalósítási határideje

A 2019-es NEA pályázatok módosítása kérelemmel lehetséges.  

A koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt módosultak a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) Kollégiumainak a 2019. évre vonatkozó „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2019.” című és a „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2019.” című pályázati kiírásai.

Az új megvalósulási határidő 2020. október 31., amennyiben erre vonatkozóan a pályázó módosítási kérelmet nyújt be.

Az indok kizárólag a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet, valamint az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet, illetve rendkívüli intézkedés lehet, mely alapján az elfogadott költségterv (illetve szakmai terv) szerinti egy vagy több szakmai program – nem tud az eredeti megvalósítási időszakban megvalósulni.

Az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER) behatható kérelem elküldési határideje 2020. március 31. (kedd) 23 óra 59 perc.

Az intézkedés számos önkéntes tűzoltó egyesületnek jelent segítséget.

Rovat
Témakör