Hároméves a Lánglovagok.hu tűzoltóportál

Napra pontosan három év telt azóta, hogy a Lánglovagokon megjelent az első hír, mely az 57-es főúton egy kamion és egy német turistákat szállító autóbusz frontális karamboljáról tudósított. Azóta számos cikk mellett körülbelül négyezer szöveges és több mint ezer képes tudósítás jelent meg a portálon, több mint kilencezer képpel illusztrálva.

A Lánglovagok létrehozásának a gondolata az Index Tűzoltók fórumában, illetve a Trefort chaten összeismerkedett néhány tűzoltó és tűzoltóság iránt érdeklődő ember fejében fogant meg. A Trefort támogatásával a langlovagok.trefot.net címen elkészített lapon eleinte saját készítésű fotókat, írásokat, illetve a rendőrség honlapjáról átvett híreket közöltünk, de idővel a tájékoztatásba bekapcsolódott több hivatásos, önkéntes tűzoltóság, illetve mentőegyesület, majd az X-Press, s az Objektív Hírügynökség is. A www.langlovagok.hu címen a Deninet segítségével 2001 szeptemberétől érhető el a portál, a szervert továbbra is a Trefort bocsátja a rendelkezésünkre.

Az elmúlt három év alatt hosszú utat tettünk meg. A kezdeti néhány ezer havi oldalletöltés mostanra több mint 300 ezerre duzzadt (az első nagy kitörés a tragikus szeptember 11-i terrortámadás kapcsán havi 10 ezer volt), híreink a Pannon GSM Zsebweb szolgáltatásában is megtalálhatók, az Ebruit program, valamint a Hírkere segítségével pedig bárki azonnal értesülhet a Lánglovagok frissüléséről.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni mindazon tűzoltóságoknak, tűzoltós egyesületeknek, katasztrófavédelmi igazgatóságoknak, fotó-riportereknek, hírügynökségeknek és olvasóknak, akik rendelkezésünkre bocsátják a tűzeseteknél, baleseteknél, gyakorlatoknál készített fényképeiket és a birtokukba jutott információkat. A Lánglovagok ezt a bizalmat továbbra is azzal szeretné meghálálni, hogy a készítők szabadidejéhez mérten minél gyorsabb, pontosabb tájékoztatást nyújt a tűzoltók munkájáról – sokkal bővebben, mint más média -, ami azért is fontos, mert a megjelenő (elrettentő) fényképekkel, hírekkel, tűzmegelőzési írásokkal nagyban hozzá lehet járulni az emberek biztonságosabb életéhez.

Reméljük minél hamarabb megvalósul álmunk, hogy a lap mára már elavult kinézete megújuljon, s egy professzionális rendszer segítségével az egyre nagyobb számban beérkező anyagokat minél gyorsabban, s egyszerűbben tudjuk az interneten közzé tenni.

Köszönjük az eddigi bizalmat.

Rovat
Témakör