Ügyészségi nyomozás a Pest megyei katasztrófavédelemnél

Alárendelt megsértése bűntett és más bűncselekménynek miatt indult eljárás.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának feljelentése alapján a Központi Nyomozó Főügyészség alárendelt megsértése bűntett és más bűncselekménynek a gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el – közölte a Lánglovagok.hu érdeklődésére Nagy Andrea, a főügyészség szóvivője.

Kiskirályság

A tűzoltóportál úgy tudja, az egyik kirendeltségvezetőből lett elegük a tűzoltóknak. Az igazgatóhoz eljutott információk szerint az állomány folyamatos pszichés megalázásnak van kitéve. A kirendeltségvezető a beosztott tűzoltókat lenézően Paszuly Gézának hívja, ellenőrzésnél a tűzoltók szekrényében lévő üvegekbe beleiszik, hátha alkohol van benne. Állítólagosan egy időben a kutyáját is hozta a munkába, ha más laktanyába kellett átmennie ellenőrzésre, akkor ott a híradószoba kilincsére kötötte ki a pórázt. A szolgálati autóból a kutyaszőrt természetesen a beosztott tűzoltókkal takaríttatta ki.

Az ügy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság humán szolgálatvezetőjének is kínos, felmerült ugyanis, hogy a kirendeltségvezető – alaptalanul – azt terjeszti, még a Pest megyei igazgató sem tud ellene tenni semmit, mert Bitmann Tibor tű. dandártábornok a barátja.

A Lánglovagok.hu információi szerint arról a kirendeltségvezetőről van szó, aki jogtalanul korlátozta az egyenruha hordását, és a langlovagok.hu-ra posztolást.

Egy évet is kaphat

Katonai bűncselekményt hivatásos tűzoltó 2013. július 1-jétől követhet el. A Büntető Törvénykönyv szerint aki alárendeltjét emberi méltóságában más előtt vagy feltűnően durván megsérti, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Súlyosbító körülmény esetén a szabadságvesztés akár öt év is lehet.

Az ügyben gyanúsított egyelőre nincs.

Rovat
Témakör