Karbantartást nem igazoló címke

Karbantartást nem igazoló címke

A tűzoltó készüléken nem sikerült a jogszabályi előírásnak megfelelő tartalmú címkét elhelyezni.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet 2015. március 5-én módosította a bejelentésköteles tűzvédelmi szolgáltatási tevékenységek megkezdésének és folytatásának részletes szabályairól szóló 50/2011. (XII. 20.) BM rendeletet.

Ennek értelmében a karbantartást igazoló címkének tartalmaznia kell a „KARBANTARTVA” szót, a karbantartás dátumát (év, hónap, nap) és a következő karbantartás esedékességét időponttal megadva (év, hónap, nap).

A kép tanúsága szerint ennek a tűzoltó készülék karbantartó műhelynek öt év is kevés volt, hogy lekövesse a jogszabályváltozást, sőt, a címke ebben a formában már az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 28/2011. (IX. 6.) BM rendeletnek sem felelt meg, mert az előírta, hogy a következő karbantartás esedékességét évvel, hónappal meg kell adni. Amúgy tudja valaki, mi az a középellenőrzés?

Az már csak hab a tortán, hogy ennyi idő elteltével mindez a tűzvédelmi hatóságnak sem tűnt fel.

Ha a tűzvédelmi szolgáltatási tevékenységet a szolgáltató nem az adott jogszabályi előírásoknak megfelelően végezte, a 259/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet szerint 50 ezertől 1 millió forintig terjedő tűzvédelmi bírsággal sújtható.

Rovat
Témakör