Év Tűzoltója 2009. pályázat eredményhirdetése

Posztumusz az Üllő ÖTE elnöke, valamint a Majs ÖTE elnöke, és a fővárosban hivatásosként, Bicskén önkéntesként szolgáló tűzoltó érdemelte ki a Lánglovagok Egyesület pályázatán az Év Tűzoltója 2009. elismerést.

A Lánglovagok Egyesület a hagyományaihoz híven idén is meghirdette a pályázatát, amelyen bárki jelölhetett olyan hivatásos, létesítményi vagy önkéntes (köztestületi és egyesületi egyaránt) magyar állampolgárságú tűzoltót, akit a 2009. évi munkája alapján alkalmasnak talált az Év Tűzoltója cím elnyerésére.

Az első helyezést posztumusz Hevesi Antal érte el. Ő 2009. december 24-i, tragikus hirtelenséggel bekövetkezett haláláig az Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöki posztját töltötte be. „Hevesi Antal, aki életét a munkának, tűzvédelemnek, tűzoltásnak, mentésnek szentelte, példaképe lehet minden bajtársának” – írja egyik jelölője.

A második helyezést Fekete József, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Majs elnöke érdemelte ki. Fekete József a szervezet életében 40 éves múltra tekint vissza. A pályázatot az egyesület nevében a parancsnok nyújtotta be, hozzáfűzve a majsi polgármester és a mohácsi tűzoltóparancsnok ajánlását.

A harmadik Havai Róbert tű. tőrm. lett, aki a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságon hivatásos, a Bicskei Önkéntes Tűzoltóságon önkéntes tűzoltóként szolgál. Jelölője így fogalmaz: „Mindig az ő ruhája a legkormosabb, legfűrészporosabb, vagy éppen a legsárosabb. Aki tűzoltó, annak nem kell megmagyarázni miért. Nem azért, mert nem tisztítja ki.”

Mindhárom helyezett a Lánglovagok Egyesülettől elnyerte az Év Tűzoltója 2009. címet.

Nyertes pályázatok:

I. helyezett

Hevesi Antal (Üllő ÖTE) – Paul Tamás tű. ftőrm. jelölése és Bessenyei Erzsébet jelölése alapján.

II. helyezett

Fekete József (Majs ÖTE) – Laduver Albert jelölése alapján.

III. helyezett

Havai Róbert tű. tőrm. (Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság, Bicskei Önkéntes Tűzoltóság) – Győrik Szabolcs tű. fhdgy. jelölése alapján.

További pályázatok:

Dancsecs Imre jelöltje Krajczár Zsolt (Önkéntes Tűzoltó Egyesület Magyarlak)
Hatosi Sándor és Mikulás László jelöltje, valamint Berecz György jelöltje Tóth László (FTP, Tápiószecső ÖTE)
Kiss László jelöltje Branauer Zoltán (Pécs HÖT)
Kovács László jelöltje Tóth Imre (Biharnagybajom ÖTE)

Megemlékezés:

Bisztricz Anett írása a 2010. január 14-én, tragikus körülmények között elhunyt Kovács Zsolt tű. főtörzsőrmester (Székesfehérvár HÖT) emlékére.

A pályázat támogatói:

Belfor Hungária Kft.
BM Heros
Firequip International Kft.
Lego Hungaria Kft.
Old Spice
Streamlight Europa
NIETSCH Kft. (Irodabutik.hu)
Vektor Kft.
112 Shop

Rovat
Témakör